Brazilienii îi aşteaptă pe participanţii la ZMT 2013 cu braţele deschise

Biserica din Rio de Janeiro a declarat că localnicii îi vor primi cu braţele deschise – asemenea masivei statui a lui Cristos Răscumpărătorul care domină oraşul – pe tinerii care vor participa la Ziua Mondială a Tineretului din 2013. “Îi aşteptăm pe toţi tinerii cu inimile deschise, cu braţele deschise”, a afirmat Arhiepiscopul Orani Joao Tempesta într-un interviu pentru Radio Vatican. El a spus că pregătirile pentru evenimentul din 23-28 iulie anul următor, la care va participa şi Papa Benedict al XVI-lea, au fost intense, şi că organizatorii speră să ducă Evanghelia la cel mai mare număr de tineri posibil. Arhiepiscopul i-a încurajat pe toţi catolicii să se alăture şi “să se roage la Dumnezeu pentru ca tinerii – împreună cu Isus Cristos – să poată fi cei care vestesc o nouă lume în oraşul Rio, în Brazilia şi pe întreg pământul”.

Duminica trecută, 29 iulie 2012, 50.000 de tineri brazilieni s-au adunat pentru o celebrare pre-ZMT în Rio, cu tema: “Pregătiţi calea”. După recitarea de duminică a rugăciunii Angelus, Papa Benedict al XVI-lea s-a adresat reuniunii din Rio prin intermediul satelitului şi a spus că evenimentul mondial de tineret “va fi o ocazie preţioasă pentru mulţi tineri de a experimenta bucuria şi frumuseţea apartenenţei la Biserică şi a trăirii credinţei”. Coordonatorul programului portughez pentru Radio Vatican, Silvonei Protz, a spus că rugăciunea Angelus cu Sfântul Părinte “a fost asemenea unei explozii de bucurie, dar ne-a şi făcut conştienţi de responsabilitatea pe care tinerii brazilieni, împreună cu Biserica din Brazilia, o au faţă de tinerii din întreaga lume”. Potrivit lui Protz, “Pregătiţi calea” a fost o întâlnire minunată marcată de sosirea icoanei Fecioarei de la Aparecida, adusă de Cardinalul Raymundo Damasceno Assis.

Nunţiul apostolic în Brazilia, Arhiepiscopul Giovanni D’Aniello, a participat de asemenea la eveniment. El se va întâlni în 10 august cu organizatorii ZMT pentru a discuta provocările, dificultăţile şi speranţele tinerilor. Arhiepiscopul D’Aniello îi va prezenta mai apoi Sfântului Părinte concluziile întâlnirii, pentru “a da mărturie despre ceea ce aşteaptă tinerii de la Papa Benedict al XVI-lea în Rio”. Protz a afirmat că Biserica din Brazilia este cu adevărat vie, deoarece “tinerii văd că ei nu aparţin doar parohiei lor, ci mai degrabă unei Biserici care merge dincolo de aceasta şi care are în centru persoana lui Cristos”. “Cred că această trezire a credinţei şi rolul tinerilor în Biserica noastră vor aduce roade şi după ZMT”, a spus el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *