Întrebări şi răspunsuri

Care este tema Zilei Mondiale a Tineretului din 2019? 

Papa Francisc a ales pentru ZMT Panama 2019 următoarea temă: „Iată, slujitoarea Domnului: fie mie după cuvântul tău” (Lc 1,38).

Cum se va desfășura Ziua Mondială a Tineretului din 2019?

Sute de mii de tineri se vor întâlni în Panama împreună cu Sfântul Părinte în perioada 22  – 27 ianuarie 2019. Programul este în curs de definitivare.

Ce este Festivalul Tineretului?

Un program religios, artistic și cultural are loc în după-amiezile și serile din timpul celor trei zile de cateheză, cu excepția perioadelor când au loc principalele evenimente. Festivalul Tinerilor este compus din inițiative deschise și libere cu caracter artistic, religios și spiritual. Acest aspect al ZMT oferă pelerinilor posibilitatea de a participa la concerte, expoziții, workshop-uri, evenimente sportive, teatru și multe altele. Festivalul Tinerilor este pregătit pentru pelerini, de către pelerini. Orice persoană are posibilitatea de a participa nu numai ca spectator ci, de asemenea, ca artist sau organizator.
Diferitele comunități, congregații și mișcări religioase au grijă de aspectul spiritual al Festivalului Tinerilor în timpul Zilei Mondiale a Tineretului.

Cum se vor desfășura Zilele în Dieceze?

Acestea preced principalele celebrări la Ziua Mondială a Tineretului; sunt un timp pe care pelerinii îl petrec în diecezele alese din țara gazdă. Zilele în Dieceze vor avea loc nu numai în Panama, dar și în Nicaragua și Costa Rica.

Care este vârsta pelerinilor la ZMT?

Dat fiind faptul că activităţile Zilei Mondiale  a Tineretului sunt proiectate şi organizate pentru cei „tineri”, participanţii vor trebui să aibă o vârstă minimă de 15 ani şi, de preferat, o vârstă maximă de 30 ani. Participanții din România trebuie să aibă minim 18 ani pentru a se putea înscrie.

Bineînţeles, la ZMT sunt invitate şi familiile tinere cu copii mai mici de 14 ani; responsabilitatea supravegherii  copiilor se consideră însă de datoria integrală a părinţilor. 

Pot participa și tinerii cu nevoi speciale?

Pe parcursul procesului de pregătire, Comitetul local de organizare a ZMT  va acorda atenţie necesitaţilor speciale ale tinerilor cu dizabilităţi, pentru a asigura fiecăruia dintre aceştia condiţii de cazare adecvate şi participarea la toate celebrările ZMT.  Natura specifică a acestor nevoi speciale va trebui indicată în cadrul procesului de înregistrare. 

 Cum mă pot pregăti spiritual?

Te invităm să reciţi cât mai des rugăciunea oficială a ZMT. O găseşti aici.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *