Logoul

Logo-ul Zilei Mondiale a Tineretului Lisabona 2023, inspirat de tema „Ridicându-se, Maria s-a dus în grabă” (Lc 1,39), are ca element central Crucea. Aceasta este traversată de o cărare pe care apare Duhul Sfânt.

Este o invitație adresată tinerilor de a ieși din zona lor de confort și de a fi protagoniști în construirea unei lumi mai drepte și mai fraterne, explică autoarea, tânăra designer portugheză Beatriz Roque Antunes.

Culorile (verde, roșu și galben) evocă steagul portughez.

Crucea
Crucea creștină, semn al iubirii infinite a lui Dumnezeu pentru omenire, este elementul principal din care se naște totul.

Calea
Așa cum se arată în relatarea vizitei Mariei la Elisabeta, care constituie tema ZMT Lisabona 2023, Maria se ridică și pornește la drum, hotărâtă să trăiască voința lui Dumnezeu și gata să o slujească pe Elisabeta. Această mișcare subliniază invitația adresată tinerilor de a reînnoi „vigoarea interioară, visele, entuziasmul, speranța și generozitatea” (Christus Vivit, 20). De-a lungul drumului există, de asemenea, o formă dinamică ce îl evocă pe Duhul Sfânt.

Rozariu
Alegerea rozariului evidențiază spiritualitatea poporului portughez în devotamentul său față de Fecioara Maria de la Fátima. Acesta este plasat pe cărare pentru a reaminti experiența pelerinajului care este atât de răspândit în Portugalia.

Maria
Maria este înfățișată ca o tânără pentru a reprezenta figura din Evanghelia Sfântului Luca (Lc 1,39) și pentru a permite o mai mare identificare cu tinerii. Desenul exprimă tinerețea vârstei sale, o caracteristică a unei persoane care nu a fost încă mamă, dar care poartă în ea lumina lumii. Această figură are o ușoară înclinație, pentru a arăta atitudinea de slujitoare a Fecioarei Maria.

Oficiul Național pentru Pastorația Tineretului a obținut acordul organizatorilor pentru folosirea logoului în versiunea română.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *