Siguranța pelerinilor la ZMT – o prioritate

Security-Infographic_RO2Asigurare medicală

Planul de asigurare medicală stabilit acoperă perioada cuprinsă între 21 iulie – 1 august. Serviciile medicale se pregătesc pentru numărul mare de pelerini care vor vizita Cracovia și alte orașe din zona Malopolska. Fiecare componentă a Zilei Mondiale a Tineretului (Festivalul Tineretului, etc.) a elaborat un plan adaptat de protecție medicală.

Sectoare speciale de prim ajutor vor funcționa pe întreaga perioadă a întâlnirii cu Papa. În decursul Zilei Mondiale a Tineretului, serviciile medicale vor avea instrumente de lucru suplimentare la dispoziția lor. Vor fi 14 spitale cu Unități de Urgență care funcționează în Cracovia și zonele înconjurătoare, 10 secții de internare, 32 de echipe medicale de salvare suplimentare, 40 de centre de asistență medicală primară în Cracovia și 16 în Malopolska, și asistență pe timp de noapte și de vacanță – 9 în Cracovia și 16 în Malopolska. Vor fi puse la dispoziție, de asemenea, paturi de spital suplimentare. În timpul întâlnirii tinerilor cu Papa Francisc, numărul de echipe de servicii medicale aeriene va fi, de asemenea, suplimentat cu patru echipe. În total, asistența medicală din timpul ZMT Cracovia 2016 va fi reprezentată de 1619 de patrule și 134 de echipe de intervenție.

Coordonarea tuturor operațiunilor legate de asistența medicală va fi administrată de către personalul medical al Serviciului de Urgență Cracovia. La momentul întâlnirii cu Papa, va fi stabilit un pod aerian special, care va oferi posibilitatea de dislocare a celor care au nevoie de asistență instituțională în întreaga țară.

Protecţia din partea armatei

Armata joacă un rol important în organizarea, pregătirea și securizarea amplasării principalelor evenimente. Puterile armatei ar trebui să fie de protecție sanitară, în principal, de ordine publică, logistică, infrastructură și comunicații. O tabără specială de antrenament va avea loc în Balice. În plus, armata va delega echipe mobile speciale, 80 de soldați, forțe speciale pentru ZMT. Elicopterele W3 și Mi 17 vor fi disponibile pentru nevoile Biroului de Protecție a Guvernului. Unitatea Militară GROM se va alătura, de asemenea, în pregătirile pentru eveniment.

O unitate de evacuare medicală, care include 20 de ambulanțe, a fost alcătuită pe 8 baze de aviație în Balice, ceea ce va permite evacuarea a 80 de persoane rănite odată.

Două aeronave CASA C 295 vor fi parte, de asemenea, din siguranța evenimentelor.

Organizarea întâlnirii tinerilor cu papa este o prioritate pentru Ministerul Afacerilor Interne și Administrației. Peste 76 milioane de zloți din bugetul ministerului vor fi alocate pentru punerea în aplicare a forței de Poliție, Pompieri, Biroul de Protectie a Guvernului, și altele. Controlul la frontieră va fi restabilit pentru perioada 7 iulie – 2 august. Vor fi autobuze Schengen – puncte de control mobile – care vor ajuta pelerinii care ajung și trec frontiera. Vor fi puse în vigoare, de asemenea, benzi suplimentare pentru degajarea traficului, în special în opt locuri pe granița poloneză-ucraineană. Aeroporturile vor fi dotate cu puncte de control suplimentare, împreună cu serviciile altor țări. Au fost elaborate procedurile speciale pentru cazuri specifice asociate cu pierderea documentelor de către străini – vor fi emise documente temporare pentru a facilita revenirea la casele lor.

Munca ce vizează crearea unei infrastructuri de telecomunicații suplimentare și crearea de comunicare independentă între organizatori și voluntari este în curs de desfășurare. Unul dintre cele mai importante canale de comunicare cu participanții la Ziua Mondială a Tineretului va fi linia telefonică gratuită pentru vizitatorii din afara Poloniei (987) și aplicația „Pilgrim”, care va fi lansată în curând.

Traducere și prelucrare: Raluca Cocuț

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *