Lumea se pregăteşte pentru Ziua Mondială a Tineretului din Rio

O copie de 3,5 m a statuii lui Cristos Răscumpărătorul din Brazilia vizitează Europa, acum când se desfăşoară pregătirile pentru Ziua Mondială a Tineretului (ZMT) de anul următor din Rio de Janeiro. Copia a fost prezentată vineri la Catedrala Notre Dame din Paris, ca parte a expoziţiei “Cristos Răscumpărătorul tuturor”. Evenimentul, care celebrează 80 de ani de la ridicarea statuii, prezintă expoziţii despre istoria monumentului de la începerea lui până în prezent.

Statuia a primit binecuvântarea Episcopului auxiliar de Paris, în cadrul unei Liturghii la care au participat mai mulţi lideri religioşi din Franţa şi Brazilia. Copia statuii a vizitat Madridul şi Vaticanul şi este programată să facă opriri în Portugalia, Canada, Japonia şi Mozambic. Fiecare oraş va primi şi el o copie, ca un simbol al păcii şi un semn al apropiatei Zi Mondiale a Tineretului. Pr. Omar Raposo, rector al Sanctuarului Cristos Răscumpărătorul şi director de logistică al Comitetului Organizator Local Rio 2013, a însoţit copia în cadrul turului ei prin Europa. Într-un interviu pentru situl web Jovens Conectados, pr. Raposo a comentat semnificaţia statuii lui Cristos Răscumpărătorul. “Cristos nu doar îi primeşte pe toţi turiştii şi pelerinii, ci cu braţele deschise merge să întâlnească alte culturi şi ţări, arătând că Rio este un oraş deschis şi primitor”, a spus el.

Turul statuii vine acum când înregistrările pentru ZMT din Rio de Janeiro au fost deschise oficial în Brazilia marţi, 28 august 2012. Peste 4.000 de tineri şi-au confirmat participarea în primele 24 de ore de la deschiderea înregistrărilor. “Spre bucuria noastră, se înscriu tineri de pe cele cinci continente”, a declarat sr. Shaiane Machado, director pentru înscrieri pentru ZMT 2013. Primii participanţi sunt tineri din 28 de ţări împărţiţi în 220 de grupuri dintre care 112 sunt din Brazilia. Primul care s-a înscris, însă, în dimineaţa zilei de 28 august, a fost Papa Benedict al XVI-lea. Arhiepiscopul Orani Joao Tempesta de Rio de Janeiro a spus că înregistrarea este un “pas important în realizarea evenimentului”. “ZMT este o investiţie în tineret, pentru construirea valorilor umane şi a unei mai mari solidarităţi pentru a schimba societatea. Şi Biserica este chemată să rămână unită în această construire”. ( www.catholica.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *