Crucea și icoana ZMT în Dieceza de Iași

iasiPrimul popas în România al pelerinajului crucii şi icoanei Zilelor Mondiale ale Tineretului a avut loc la Parohia „Sfântul Nicolae” din Bacău, la 14 octombrie 2014, într-o atmosferă de sărbătoare și de bucurie. La celebrarea sfintei Liturghii și la momentul de adorație a crucii a fost prezent și PS Aurel Percă, episcop auxilar de Iași. Detalii și fotografii se pot vedea aici.

Pelerinajul în Dieceza de Iași a continuat în Parohia „Sfinții Apostoli Petru și Paul” din Onești. Această parohie va fi anul viitor gazda Zilei Tineretului la nivel diecezan. Elevii Liceului Teologic „Fericitul Ieremia” au relatat trăirile lor.

Tinerii din orașul Roman și din comunitățile apropiate s-au adunat în jurul crucii și a icoanei ZMT în biserica „Sf. Tereza a Pruncului Isus”, în ziua de 15 octombrie, împreună cu PS Petru Gherghel. După recitarea rozariului și celebrarea sfintei Liturghii cei prezenți au avut posibilitatea să adore crucea.

În miezul zilei de 16 octombrie, zi în care Sfântul Ioan Paul al II-lea a fost ales papă, spiritul ZMT a ajuns în comunitatea din Butea. După celebrarea din biserica parohială, crucea și icoana i-au vizitat pe bătrânii și bolnavii din Centrul „Sfântul Ioan Paul al II-lea” îngrijiți de Surorile Misionare ale Pătimirii lui Isus.

La Iași, crucea și icoana au fost purtate în procesiune prin centrul orașului spre Catedrala „Sf. Fecioară Maria, Regină”. Aici, tinerii, împreună cu PS Petru Gherghel și PS Aurel Percă, au recitat rugăciunea rozariului, urmată de sfânta Liturghie și de adorația crucii.

Din Dieceza de Iași, crucea și icoana ZMT s-au îndreptat spre București. Programul integral din Arhidieceza de București poate fi consultat aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *