Crucea și icoana ZMT în Arhidieceza de București

DSC_9886În pelerinajul crucii și al icoanei ZMT în România, Diecezei de Iași i-a urmat Arhidieceza de București unde, în zilele de 17 și 18 octombrie, mii de oameni din întreaga capitală au așezat la picioarele crucii toate durerile lor și s-au încredințat Mariei în drumul lor pământesc.

Astfel, simbolurile ZMT au poposit pentru câteva ore în Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Drumul Taberei. Credincioșii, alături de tineri și de copii, au participat la sfânta Liturghie și la Calea Crucii, pregătită de gazde. Seara, simbolurile au fost întâmpinate cu nerăbdare în Parohia „Sfânta Fecioară Maria, Regină” din București. După procesiunea la care au participat tinerii din parohia gazdă și din Parohia „Sfânta Cruce” și după celebrarea sfintei Liturghii în jurul crucii și a icoanei, programul a continuat până la ora 22.00 și cu alte momente: adorația euharistică în preajma crucii, Calea Sfintei Cruci, momente de rugăciune animate de tinerii celor două comunități amintite și un timp de veghe, pentru toți cei care au dorit să mai rămână în tăcere în preajma Crucii și Icoanei. Mai multe detalii despre aceste momente găsiți aici.

A doua zi, încă de dimineață, crucea și icoana au ajuns în Parohia „Sfânta Tereza a Pruncului Isus” unde membrii comunității, alături de cercetași, i-au mulțumit lui Dumnezeu pentru minunatul dar oferit prin simbolurile ZMT prezente în biserica lor.

DSC_9863În drum spre Catedrala „Sfântul Iosif” simbolurile ZMT s-au oprit în fața Palatului Parlamentului ca invocație pentru ca instituțiile statului să urmărească binele comun și progresul poporului român.

În a doua parte a zilei, crucea și icoana și-au continuat pelerinajul la Catedrala Romano-Catolică „Sfântul Iosif” din București. Întâmpinate de PS Cornel Damian, simbolurile au fost prilej de sărbătoare alături de un alt eveniment important din viața tinerilor din arhidieceză: deschiderea noului an pastoral.

Pelerinajul crucii şi al icoanei ZMT în Arhidieceza de București s-a încheiat cu un moment de rugăciune organizat de grupul de tineri de la Catedrala „Sfântul Iosif”. De la București, cele două simboluri ZMT au pornit spre Arhidieceza de Alba Iulia, continuând astfel pelerinajul lor pe pământ românesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *