Tinereţea trebuie pusă în joc pentru marile idealuri!

În cadrul rugăciunii Regina Coeli din ziua de duminică, 21 aprilie 2013, Papa Franisc a folosit imaginea păstorului cu oile sale, pornind de la fragmentul evanghelic proclamat în duminica respectivă în care se celebrează şi Ziua Mondială de Rugăciune pentru Vocaţii.
Udienza generale di Papa Francesco
 
Iată câteva fragmente din cuvintele adresate de Papa Francisc în special tinerilor:
 
„Isus doreşte să stabilească o relaţie cu prietenii Săi care să fie reflexia aceleia pe care El însuşi o are cu Tatăl: o relaţie de apartenenţă reciprocă în încredere deplină, în comuniune intimă. Pentru a exprima această înţelegere profundă, acest raport de prietenie, Isus foloseşte imaginea păstorului cu oile sale: el le cheamă şi ele recunosc glasul lui, răspund la chemarea lui şi îl urmează.”
 
„Există mulţi tineri astăzi, aici în Piaţă. Sunteţi mulţi voi, nu-i aşa? Se vede… Iată! Sunteţi mulţi tineri astăzi aici în Piaţă. Aş dori să vă întreb: aţi auzit vreodată glasul Domnului, care printr-o dorinţă, o nelinişte, vă invita să îl urmaţi mai îndeaproape? L-aţi auzit? Nu aud! Iată… Aţi avut voinţa de a fi apostoli ai lui Isus? Tinereţea trebuie pusă în joc pentru marile idealuri. Vă gândiţi voi la aceasta? Sunteţi de acord?”
 
„Întreabă-l pe Isus ce anume doreşte de la tine şi fii curajos! Fii curajoasă! Întreabă-l!”
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *