Târgul Vocațional va avea circa 150 de comunități și congregații

targ vocational

Vrei să-ți descoperi vocația, chemarea pe care Dumnezeu o are pentru tine? Târgul Vocațional poate fi locul ideal pentru această întâlnire cu voința lui Dumnezeu. Se așteaptă ca în Parcul ”Quinta da Boa Vista” să fie prezente circa 150 de comunități noi și congregații religioase. Chiar expozanții se pot înscrie.

Evenimentul va avea loc în timpul Zilei Mondiale a Tineretului (ZMT) Rio 2013, 23-26 iulie, de la ora 8 la 20. „Obiectivul acestui târg este de a-i face pe toți cei care trec pe aici să se întrebe ce așteaptă Dumnezeu de la ei”, evidențiază părintele Leonardo Lopes, membru al sectorului de pregătire pastorală și coordonator al Târgului Vocațional.

Potrivit pr. Leonardo, la Târg pot participa toți pelegrinii. Se vor prezenta ordine religioase masculine și feminine, mișcările cele mai diversificate și noi comunități.

Primul criteriu de selecție este de a fi o comunitate de dimensiune internațională. În plus, ele trebuie să aibă expozanți ce stăpânesc una sau două limbi, altele decât portugheza. Materialul trebuie de asemenea să fie în alte limbi străine, pentru tot publicul.

Standurile vocaționale nu sunt singura atracție a Târgului. Pelerinul va putea petrece întreaga zi în acel loc. Vor fi organizate cateheze, locuri unde se poate mânca și restaurante cu meniu pelerinului.

În parcul ”Quinta da Boa Vista” vor fi  jumătate din cele 100 de confesionale concepute special pentru ZMT, plus un cort de 600 metri pătrați pentru adorație la Sfântul Sacrament. Papa Francisc va spovedi 5 tineri în acest loc, vineri, 26 iulie.

Este programată în corturi o activitate  la fiecare jumătate de oră, cu mărturii, confesiuni și prestații muzicale. Locul este ușor accesibil cu trenul, metroul și autobuzul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *