#PrayForMercy – campania mondială de rugăciune

Pray-For-Mercy-2ROZiua Mondială a Tineretului este de departe întâlnirea cea mai numeroasă a unei familii: familia lui Dumnezeu. Oameni de pe întreg pământul, reprezentați de tinerii din comunitățile lor, se adună să sărbătoarească împreună unul din cele mai frumoase daruri: comuniunea. În acest an, Domnul va aduna în luna iulie milioane de tineri în Polonia, la Cracovia. La scale mai mici, evenimentul este deja în plină desfășurare, ca drum de pregătire pentru grandioasa întâlnire din vară.

Între aceste frumoase inițiative care se desfășoară atât la nivel local cât și la nivel mondial se numără și o nouă campanie intitulată „Rugăciune pentru Milostivire” (#PrayForMercy). Cracovia este tărâmul Divinei Milostiviri. În Anul Sfânt al Milostivirii, fiecare dintre noi este dator să primească și să împartă această milostivire fără margini a lui Dumnezeu și celorlalți.

Începând cu luna februarie, tineri din întreaga lume sunt invitați să se roage Coronița Divinei Îndurări cu intenții speciale în fiecare săptămână. Asfel, campania de rugăciune se va desfășura după cum urmează:

Fiecare săptămână din lună va primi o intenție specială de rugăciune:
Prima săptămână: intențiile Papei
A doua săptămână: intenții pentru ZMT
Următoarele săptămâni: intenții universale.

Tot săptămânal, pe pagina Ziua Mondială a Tineretului de pe Facebook (pagina oficială a evenimentului în limba română) vor fi publicate:
• în fiecare zi de luni – intenția săptămânii
• în fiecare zi de miercuri – referințe cu privire la intenția săptămânii
• în fiecare zi de vineri – citate din Sfinții Patroni ZMT (Sfântul Ioan Paul al II-lea și Sfânta Faustina) cu privire la intenția săptămânii.

De asemenea, comitetul ZMT de la Cracovia se va ruga în fiecare zi Coronița Divinei Îndurări. Două decade din această rugăciune se vor recita în altă limbă în fiecare zi a săptămânii și vor putea fi urmărite prin Periscope, după cum urmează:

Luni: Poloneză @sdm_pl
Marți: Portugheză @jmj_pt
Miercuri: Engleză @wyd_en
Joi: Spaniolă @jmj_es
Vineri: Italiană @gmg_it

Intenția pentru prima săptămână de rugăciune este grija față de Creație.

Vă invităm cu drag și pe voi, dragi tineri, să luați parte la acest frumos lanț de rugăciune mondială în Anul Sfânt al Milostivirii! Vă puteți ruga acasă, la școală, la serviciu, împreună cu prietenii voștri, cu familia, în comunitatea din care faceți parte. „Nimic nu ne face să iubim un om mai mult decât o face rugăciunea” (William Law).

Fiți, așadar, ambasadori ai Milostivirii!

Raluca Cocuţ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *