Voluntar la ZMT Cracovia

voluntari

„Ce face ca o persoană să dedice viața ei altora? Mai întâi de toate, există o dorință înnăscută a inimii care inspiră mulți oameni să tânjească să ajute pe alții. Este o lege a existenței. O experiență de voluntariat poate fi o bucurie care depășește cu mult ceea ce voluntarul a făcut de fapt! În cea mai mare parte, acest lucru se datorează faptului că voluntarul se dă altora dezinteresat.”

Ioan Paul al II-lea – Dragostea, cea mai mare formă de evanghelizare, Mesajul pentru închiderea Anului Internațional al Voluntarilor, 5 decembrie 2001

La fel ca la fiecare Zi Mondială a Tineretului, și la ZMT Cracovia sunteți invitați să fiți inima evenimentului alături de mii de tineri din lumea întreagă! Echipele de voluntari care ajută la buna desfășurare a evenimentului sunt adevărate oglinzi în care sărbătoarea se reflectă! Ziua Mondială a Tineretului este un eveniment care nu s-ar putea desfășura fără voluntari. În iulie 2016, echipa voluntarilor va număra peste 20 000 de tineri din Polonia și din lumea întreagă. Dacă vrei să te numeri și tu printre ei, iată câteva criterii de eligibilitate:

  • Ai împlinit 18 ani (sau vei împlini această vârstă până la sfârșitul lunii iunie 2016)
  • Cunoști cel puțin o limbă străină
  • Ești deschis și comunici eficient cu ceilalți
  • Ai experiență ca voluntar (la ZMT sau alte evenimente similare)
  • Ești un bun învățăcel
  • Mai ales, dorești să-i slujești Domnului și celorlalți

Pentru voluntari, organizatorii ZMT pun la dispoziție trei tipuri de pachete. Pachetele cuprind cazare, masă, transport în timpul desfășurării evenimentului, asigurare medicală și rucsacul pelerinului. În funcție de pachetul ales de voluntar, cazarea și masa pot sau nu să fie incluse. Tipurile de voluntariat la care se mai pot face înscrieri sunt voluntariatul pe o perioadă de 6 luni sau voluntariatul pe perioada desfășurării evenimentului.

Data limită de înscriere este 31 martie 2016.

Pentru a te putea înregistra ca voluntar, trebuie să ai:

  • o copie scanată a pașaportului tău, în care să se poată vedea seria și numărul documentului
  • o scrisoare de recomandare semnată de episcopul diecezei sau de Conferința Episcopală din România (modelul standard acceptat de organizatorii ZMT Cracovia se poate descărca de pe situl oficial)
  • o fotografie recentă cu tine, privind în lentila aparatului foto, cu chipul neacoperit, color

Mai multe informații cu privire la activitatea de voluntariat în cadrul ZMT Cracovia, precum și la sistemul de înregistrare al voluntarilor se găsesc pe platforma oficială a evenimentului www.krakow2016.com, secțiunea Become a volunteer.

M-am hotărât, vreau să fiu voluntar!

Dacă „da”-ul tău pentru Dumnezeu și pentru comunitate este unul puternic și hotărât, felicitări! Te rugăm să iei legătura cu părintele Felix Roca, responsabil național cu Pastorația Tineretului. El te va ajuta și va susține procesul tău de înregistrare la această frumoasă și îmbogățitoare experiență! Date de contact – email: pr.felixroca@gmail.com; telefon: 0741 501 481.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *