Pelerinajul simbolurilor ZMT la Cluj

DSC_1476

Pelerinajul simbolurilor ZMT a continuat în Cluj-Napoca, orașul gazdă a următoarei Întâlniri Naționale a Tineretului Catolic din 2015. Aici au fost întâmpinate în Catedrala Greco-Catolică „Schimbarea la Față” unde a avut loc sfânta Liturghie celebrată de părintele Anton Crișan, împreună cu alți preoți din comunitate. Sfânta Liturghie a fost urmată de adorația euharistică animată de tineri. Celebrările au continuat apoi cu procesiunea tinerilor spre Capela „Sfântul Iosif” unde cei prezenți s-au rugat Calea Sfintei Cruci.

DSC_1642Ziua de luni a debutat cu celebrarea sfintei Liturghii de către PS Florentin Crihălmeanu, episcop greco-catolic de Cluj-Gherla. La cuvântul de învățătură, păstorul eparhiei i-a ajutat pe cei prezenți să conștientizeze darul oferit de Dumnezeu prin prezența crucii și a  icoanei ZMT în mijlocul lor.

Seara, simbolurile ZMT au fost purtate la Biserica Romano-Catolică „Sfânta Treime” din Cluj, unde s-a celebrat sfânta Liturghie în limba maghiară de către părintele István Tako. A urmat apoi un moment de adorație euharistică. Marți seara, sfânta Liturghie în limba română a fost celebrată de părintele Olivo Bosa SJ. Crucea și icoana au rămas în mijlocul comunității catolice din Cluj până în data de 29 octombrie; în prezența lor s-au făcut celebrări atât în limba română, cât și în limba maghiară. De la Cluj, pelerinajul va continua cu celebrările din Eparhia de Baia Mare și Dieceza de Satu Mare.

DSC_1899

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *