Crucea și icoana ZMT în Maramureș

DSC_1928Continuând pelerinajul în România, crucea și icoana ZMT au ajuns și în Dieceza de Satu Mare și Eparhia greco-catolică de Baia Mare. Prima celebrare a avut loc în Biserica greco-catolică „Cristos, Regele universului” din Sighetu Marmației. Aici, sfânta Liturghie celebrată de părintele Vasile Iusco, protopop de Sighet, a fost urmată de adorația euharistică.

A doua zi, simbolurile ZMT au poposit în Biserica Romano-Catolică „Sfântul Carol Borromeu” unde a fost celebrată sfânta Liturghie și organizate momente de rugăciune la care au participat tineri și copii, elevi la liceul catolic din localitate.

DSC_2160Din Sighetu Marmației, pelerinajul a continuat la Baia Mare, în comunitatea greco-catolică de la Biserica „Sfânta Cruce”. Părintele Ioan Cristinel Albu, vicar general al Eparhiei Greco-Catolice de Baia Mare, a celebrat sfânta Liturghie. Au urmat Acatistul sfintei Cruci și rugăciunea Rozariului.

Comunitatea romano-catolică din Parohia „Sfânta Treime”, împreună cu tineri din comunitățile învecinate, au așteptat crucea și icoana recitând rugăciunea Vesperelor și a Rozariului. A urmat apoi sfânta Liturghie, celebrată de Lorand Vass, responsabil diecezan cu pastorația tineretului.

DSC_2235Biserica „Sfântul Iosif de Calasanz” din Carei a fost următoarea gazdă a simbolurilor ZMT. La sfânta Liturghie au participat tinerii din comunitate și din parohiile învecinate. Crucea și icoana s-au îndreptat apoi spre Satu Mare, la Biserica „Inima lui Isus” (Calvaria) unde a avut loc sfânta Liturghie, celebrată de părintele Felix Roca.

La Catedrala Romano-Catolică „Înălțarea Domnului” din Satu Mare simbolurile ZMT au ajuns în ziua de duminică. Preasfințitul Eugen Schönberger, episcop de Satu Mare, a prezidat sfânta Liturghie, animată de tineri și în prezența unui număr mare de credincioși.

DSC_2673

Ultimele celebrări în prezența crucii și a icoanei ZMT au avut lor în Biserica Greco-Catolică „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” din Satu Mare. De aici, simbolurile au pornit spre Ungaria, în Dieceza de Nyíregyháza, însoțite de o delegație de tineri din Dieceza de Satu Mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *