Întâlnirea internaţională despre Zilele Mondiale ale Tineretului: Madrid 2011 – Rio 2013

Peste 250  delegaţi din  partea Conferinţelor episcopale, mişcărilor şi asociaţiilor de tineret s-au reunit la Rocca di Papa (Roma, Italia) pentru Întâlnirea internaţională despre Zilele Mondiale ale Tineretului: Madrid 2011 – Rio 2013 organizat de Consiliului Pontifical pentru Laici, în perioada 28 martie – 1 aprilie 2012.

Din partea Conferinţei Episcopilor Catolici din România participă Pr. Felix Roca din Dieceza de Iaşi şi Codruţa Fernea din Eparhia de Cluj-Gherla.

Prima zi va fi dedicată evaluării şi mărturiilor despre  Ziua Mondială a Tineretului de la Madrid care a fost definită de Sfântul Părinte ca fiind „o adevărată cascadă de lumină şi speranţă”.  A doua zi va fi dedicată discuţiilor legate de aspectele pastorale ale ZMT Rio 2013. Comitetul de organizare al ZMT Rio 2013 este prezent la această întâlnire şi expune delegaţiilor internaţionali aspectele logistice ale întâlnirii de la Rio.

Cea de-a treia zi a întâlnirii are tema „Formarea tinerilor – o misiune prioritară pentru Biserică”. Prin intermediul conferinţelor, a discuţiilor şi a schimbului de experienţe între participanţi se va încerca să se aprofundeze modalităţile prin care responsabilii cu pastoraţia tineretului răspund la provocările actuale ale educaţiei.

În încheierea întâlnirii, în Duminica Floriilor, delegaţii vor participa la Sfânta Liturghie pentru cea de-a XXVII-a Zi Mondială a Tineretului, care va fi celebrată în Piaţa Sfântul Petru de Papa Benedict al XVI-lea.

Responsabilii cu pastoraţia tineretului din partea Conferinţelor Episcopale, a mişcărilor şi asociaţiilor de tineret la nivel internaţional sunt deja obişnuiţi cu acest tip de întâlnire între două celebrări internaţionale ale ZMT, fiind un timp pentru aprofundarea tematicilor referitoare la tineri dar şi de împărtăşire a diverselor experienţe pastorale. Cu gândul îndreptat spre următorul Sinod al Episcopilor despre noua evanghelizare şi spre Anul Credinţei,  delegaţii, întăriţi în credinţă de experienţa de la ZMT Madrid, se pregătesc pentru un reînnoit răspuns la chemarea lui Cristos: „Mergeţi în toată lumea şi faceţi ucenici toate popoarele” (Mt 28,10) – tema Zilei Mondiale a Tineretului de la Rio.

Programul Întâlnirii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *