Iniţiativă a tinerilor de rugăciune pentru conclav

Peste câteva zile, Biserica va avea un nou Papă, care va fi ales de către un conclav format din cardinali din lumea întreagă. Gândindu-se la fiecare cardinal şi având în minte cuvintele Sfântului Părinte, de a ne ruga pentru Biserică şi pentru conclav, cinci tineri din Brazilia au formulat o propunere: să mijlocească pentru cardinalii care vor participa la conclav, profitând de îndemnul la rugăciune şi penitenţă din timpul Postului Mare. Aceasta e ideea campaniei internaţionale „Uniţi pentru conclav.”

 Campania, lansată în data de 24 febriarie, funcţionează într-un mod simplu: tânărul accesează site-ul www.1conclave.com, se înregistrează, primeşte un nume de utilizator şi o parolă pe e-mail, accesează din nou pagina şi, în mod aleatoriu, sistemul alege un cardinal participant la conclav. Fiecare tânăr va putea actualiza zilnic numărul de rugăciuni dedicate cardinalului. Cu o zi înaintea începerii conclavului la Roma, campania va fi închisă. Fiecare cardinal va primi un  bilet pe care vor fi notate numărul Liturghiilor, al Rozariilor, zilelor de post, operelor de caritate şi sacrificiilor oferite de către tineri din lumea întreagă pentru el; cardinalul va ştii, de asemenea, numele şi ţara de provenienţă a fiecărui tânăr care a participat la campanie.

 Tineri care s-au înscris în campanie spun că folosirea unui mod ludic de a stimula rugăciunea este o idee excelentă, pentru că nu doar îl invită pe tânăr să mijlocească pentru conclav dar şi să îl ajute să înţeleagă mai bine că face parte din realitatea eclezială. „Este ca şi cum am participa la conclav.”

 Ari Ferreira, administrator al site-ului, spune că scopul campaniei este de a încuraja rugăciunea în decursul pregătirii conclavului, mai ales în perioada Postului Mare, de a încuraja mijlocirea tinerilor în alegerea succesorului Sfântului Petru şi de a arăta că, indiferent de naţionalitatea, vârsta şi personalitatea noului Papă, tinerii i se alătură la următoarea Zi Mondială a Tineretului. Acesta evidenţiază şi avantajele campaniei, şi anume, „cunoaşterea şi îndrăgirea unui membru al colegiului cardinalilor” şi „întărirea convingerii că, indiferent de naţionalitate, vârstă, sex sau personalitate, suntem cu toţii membrii ai aceleiaşi Biserici al cărui conducător este Cristos.”

 Conform datelor prezente pe site, au fost deja oferite peste 40 de mii de Tatăl Nostru, 76 de mii de Născătoare, aproape 32 de mii de Liturghii, 20 de mii de zile de post, peste 35 de mii de Rozarii şi 24 de mii de ore de adoraţie.

2 comentarii

  1. O initiativa deosebita!……sa ne rugam cu totii pentru binele Bisericii, pentru cardinali, pentru noul papa. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *