Crucea ZMT şi icoana mariană au ajuns la Rio de Janeiro

Crucea Zilei Mondiale a Tineretului şi Icoana Fecioarei Maria au ajuns în 6 iulie 2013 la Rio de Janeiro, unde vor rămâne până la încheierea întâlnirii din 23-28 iulie dintre tineri şi Papa Francisc. În jur de 1.500 de tineri din Dieceza de Itaguai au dus cele două simboluri ale ZMT în procesiune în Rio de Janeiro, unde s-au întâlnit la biserica Sf. Iosif cu capul comitetului organizaţional al Zilei Mondiale a Tineretului. Arhiepiscopul Orani Tempesta a prezidat o Liturghie specială, şi apoi cele două simboluri au fost duse la Catedrala Sf. Sebastian.

wyd 2008 crossCele două simboluri “au străbătut lumea, şi începând din septembrie 2011 au călătorit prin Brazilia, vizitând nu doar diecezele ci şi şcolile, închisorile şi comunităţile indigene”, a arătat Arhiepiscopul Tempesta. “În acest fel, mesajul lui Cristos ajunge la toţi oamenii din Brazilia”. În timp ce tinerii se rugau şi intonau cântece, crucea de 3,5 metru, încredinţată pentru prima oară tinerilor de către Papa Ioan Paul al II-lea în 1984, a fost aşezată în Catedrala din Rio de Janeiro. Icoana Fecioarei Maria, o copie a imaginii bizantine a Fecioarei Salus Populi Romani (Protectoarea Poporului Roman), a fost dusă de asemenea la Catedrală. A fost dăruită tinerilor de Papa Ioan Paul al II-lea în 2003, pentru a însoţi Crucea.

“Este un semn care ne arată frumuseţea credinţei creştine, certitudinea lui Cristos înălţat pe cruce, dându-şi viaţa pentru noi toţi, şi în acelaşi timp bucuria tinerilor, care în toţi aceşti ani au văzut puţin din propriile lor vieţi, din visele lor, din căutările lor, din bucuriile lor, în aceste simboluri”, a spus Arhiepiscopul Tempesta. Crucea şi icoana vor fi duse în diverse părţi din Rio de Janeiro până la începerea Zilei Mondiale a Tineretului, când mai multe milioane de tineri sunt aşteptaţi să se adune în acest oraş brazilian.

 

Sursa: www.catholica.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *