Pentru noi şi pentru lumea întreagă

Pregătiri spirituale înainte de ZMT

Cu șapte luni înainte de Ziua Mondială a Tineretului, cu ocazia inaugurării Jubileului Extraordinar al Milostivirii, Departamentul Pastoral al Zilei Mondial a Tineretului Cracovia 2016 a pregătit un proiect unic: o serie de întâlniri și conferințe intitulate „Pentru noi și pentru lumea întreagă”, care vor fi transmise online și vor fi disponibile pe Internet în nouă limbi.

Încurajați de Papa Francisc,  vrem să ne pregătim de ZMT săvârșind fapte de milostenie. Din decembrie 2015 până în iunie 2016, timp de șapte întâlniri, care vor avea loc în după-amiezile de sâmbătă în Sanctuarul Milostivirii Divine din Cracovia – Lagiewniki, invitați speciali din Polonia și din străinătate ne vor introduce în temele milostivirii și ale faptelor de milostenie, cu scopul de a fi un punct de pornire pentru punerea în practică a milosteniei în viața noastră.

Datorită transmiterii live prin Internet (în poloneză și în engleză), iar apoi a înregistrării și a traducerii conferințelor în nouă limbi, tinerii din întreaga lume vor putea lua parte la acest program de pregătire spirituală. În acest fel, tinerii se vor întâlni în rugăciune și în ascultarea Cuvântului lui Dumnezeu cu mult înainte de ZMT.

Aceste întâlniri vor fi conduse de Tomasz Adamski și Mateusz Ochman, doi bloggeri cunoscuți și apreciați de tânăra generație. În prima parte a întâlnirilor, gazdele vor vorbi cu invitații despre faptele milei trupeşti şi sufleteşti. Va fi prezentat un film despre 12 Sfinți ai Cracoviei, a căror vieți ne pot inspira să facem noi înșine acte de milostenie în viețile noastre.

După Sfânta Liturghie  va începe partea evanghelizatoare a întâlnirii: o conferință ce se va încheia cu o rugăciune de laudă.

Prima conferință „Pentru noi și pentru lumea întreagă” – va avea loc în 12 decembrie. Va fi susținută de Antonello Cadeddu și Pr. Enrique Porcu, care sunt misionari din comunitatea Alianței Milostivirii din Brazilia. Se vor discuta două fapte de milostenie: dojenirea păcătoșilor și hrănirea celor înfometați. Mărturiile de milostivire prezentate vor fi cele ale Sfântului Stanislau, episcop și martir, precum și a Fratelui Albert.

Următoarele întâlniri vor avea loc în 16 ianuarie când va fi invitat Pr. Michal Olszewski SCJ și Pr. Adam Szustak OP în 20 februarie.

Conferința din 12 decembrie va începe la 4.30pm (ora Poloniei).

Traducere: Rosana Bălănescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *