Papa ZMT

papa_francisc_ (19)

Papa Francis a fost prezentat lumii în ziua în care Biserica îl celebrează pe Sf. Iosif, care este patronul și ocrotitorul Bisericii universale. Ca episcop al Romei a început ministerul petrin, el a primit paliumul (hyperlink) și inelul pescarului – simboluri ale misiunii sale și al serviciului pentru Biserică. Paliumul reprezintă jurisdicția sa, în timp ce inelul este folosit ca sigiliu pentru documentele oficiale.

Călătoria lui printre mulțimile care au umplut Piața Sf. Petru, și pe străzile învecinate, a fost primul său pas hotărâtor în mijlocul oamenilor care-l iubesc deja și îl admiră. Spontaneitatea lui atunci când saluta poporul, lăsându-şi mașina mergând în direcția copiilor și a bolnavilor este o parte din moștenirea sa creștină latino-american, pe care a arătat-o în Arhidieceza sa atunci când lucra acolo şi până la alegerea sa în scaunul Sfântului Petru. Transmisiunile TV și fotografiile din ziare vorbesc de la sine.

El este cel care va prezida Ziua Mondială a Tineretului în iulie. El a vorbit deja despre acest lucru cu Cardinalii din Brazilia, cu cardinalul Consiliului Pontifical pentru Laici și cu adjunctul său pentru călătoriile internaționale. Mai mult, în Duminica Floriilor din acest an, când tinerii sărbătoresc ziua lor în întreaga lume, suntem siguri că discursul său va menționa angajamentul său faţă de tineri prin invitarea tuturor să vină în Brazilia în luna iulie.

ZMT va fi un prilej minunat pentru ca Biserica să îşi audă păstorul vorbind tinerilor din lume, Rio de Janeiro este un loc perfect, cu frumusețea sa naturală și frumusețea poporului său.

La sfârșitul celebrării care a marcat începutul slujirii sale, el a primit felicitări de la delegații care au venit din aproape 140 de țări, 40 de șefi de stat și, printre ele, președintele nostru care au avut o audiență privată exclusivă în ziua următoare, în raport cu călătoria Sfântului Părinte în Brazilia pentru a prezida Ziua Mondială a Tineretului.

În predica sa, el a reamintit necesitatea de a proteja și de a avea grijă de oameni, de viață și de natură, citându-ne pe noi toți la acest angajament, împreună cu autoritățile civile și liderii lumii.

Așa cum ne pregătim să-l primim la Ziua Mondială a Tineretului, Îl lăudăm pe Dumnezeu pentru acest început al pontificatului său și îi cerem să aibă grijă de el și-l lumineze, astfel încât, în timpul misiunii sale, să poată să vestească tuturor frumusețea căii lui ecleziale în acest moment istoric – un moment în care Biserica, deși zdrobită și rănită, menţine un mesaj important de mântuire care trebuie să fie proclamată în lume.

Avem o misiune mare de realizat atunci când primim lumea în țara noastră. Așa cum primim primul papă latino-american la cea de-a doua Zi Mondială a Tineretului din America Latină, ne simțim încrezători în vocația noastră istorică de a servi orașul nostru, țara noastră și lumea.

Prin alegerea numelui Francisc, Papa face apel la tineri să facă ceva important cu viaţa lor – să trăiască radical Evanghelia, cu bucurie și simplitate. ZMT aduce împreună tineri pentru a genera o cultură bazată pe valorile creștine, unde ne străduim să servim societatea cu bucuria de a trai, iubi și respecta reciproc, bazate pe Evanghelia lui Isus.

Biserica experimentează semnele frumoase ale Spiritului Sfânt cu alegerea noului Pontif Suprem. Suntem siguri că vom experimenta, de asemenea, această bucurie în întâlnirea oamenilor care doresc îşi doresc binele unul altuia în timpul ZMT Rio 2013.

Bine aţi venit tuturor! Bine aţi venit, Papa Francisc!

Orani João Tempesta, O Cist.

Arhiepiscop şi Mitropolit de São Sebastião do Rio de Janeiro, RJ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *