Panama: entuziasm pentru ZMT 2019

Entuziasmul a fost nota dominantă a vizitei pe care delegaţia Dicasterului pentru Laici, Familie şi Viaţă, condusă de Card. Farrell, a făcut-o în Panama la începutul lunii decembrie pentru a pregăti Ziua Mondială a Tineretului din 2019.

Evenimentul este foarte aşteptat de întreaga societate a micii ţări din America Centrală care se mândreşte cu faptul că este prima din această zonă aleasă de Papa Francisc să celebreze Ziua Mondială a Tineretului. Toate întâlnirile cu tinerii, cu Biserica locală, cu autorităţile au fost marcate de un puternic entuziasm şi de mari aşteptări .

Panama are vocaţia de a uni: nordul şi sudul continentului american, dar şi estul şi vestul prin cele două oceane unite de canalul lărgit de curând. Este o vocaţie pe care Card. Farrell a subliniat-o de mai multe ori adaugând că ZMT poate fi o ocazie pentru un nou anotimp al evanghelizării.

În timpul vizitei în Panama delegaţia Dicasterului a discutat cu Comitetul Local de Organizare primele aspecte de caracter logistic vizitând, împreună cu Preşedintele Republicii, unele locuri unde ar putea să se desfăşoare evenimentele principale ale ZMT. Arhiepiscopul de Panama, mons. José Domingo Ulloa Mendieta, a specificat că Zilele în Dieceze vor fi organizate în colaborare cu statul Costa Rica şi, probabil, cu alte ţări centro-americane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *