Logoul ZMT Rio 2013

A fost publicat logoul ZMT Rio de Janeiro 2013.  Dintre cele peste 200 de propuneri de logo, responsabilii de la Rio au făcut o selecţie pe care au prezentat-o Consiliului Pontifical pentru Laici, apoi a fost ales logoul câştigător. Iată-l cum arată:

Autorul este Gustavo Huguenin, un tânăr brazilian de 25 de ani din Dieceza Nova Friburgo, care a declarat că logoul este „rodul credinţei şi al rugăciunii”.

Imaginea reprezintă o inimă, simbol al inimii ucenicului lui Cristos.

În centrul inimii este reprezentată faimoasa statuie din Rio de Janeiro „Cristo Redentor” (Cristos Mântuitorul).  În inima fiecărui creştin trebuie să fie prezent Cristos. Acesta primeşte cu braţele deschise pe oricine vine la El, aşa cum şi Brazilia îi va primi pe tinerii din lumea întreagă.

Este prezent şi un alt simbol al oraşului Rio de Janeiro: muntele Pão de Açúcar (Pâinea de zahăr). Înainte de a se înalţa la cer Cristos s-a întâlnit cu ucenicii pe un munte. De aici le-a încredinţat misiunea: „Mergeţi şi faceţi ucenici toate popoarele” (Mt 28,19). Aceasta este tema ZMT Rio 2013.

Peste imaginea muntelui se găseşte „crucea pelerină” a Zilei Mondiale a Tineretului. Teritoriul brazilian mai este cunoscut şi ca Ţara Sfintei Cruci.

Partea de jos a logoului face referinţă la frumosul litoral brazilian.

Culorile logoului sunt verde, albastru şi galben ce se regăsesc şi pe drapelul Braziliei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *