Săptămâna Misionară ( Zilele în dieceze) – 17-21 iulie

wp004

Zilele premergătoare Zilei Mondiale a Tineretului au fost propuse pentru a facilita adaptarea tinerilor pelerini în ţara în care se desfăşoară ZMT şi sunt cunoscute de la ediţiile anterioare ca “Zilele în Dieceze”.  Săptămâna Misioară, aşa cum se numesc aceste zile la această ediţie a ZMT, va oferi tinerilor din întreaga lume posibilitatea de a cunoaşte mai mult Biserica locală, prin schimbul de experienţă de viaţă şi credinţă dar şi prin schimbul cultural

Această propunere a fost o recomandare din partea Conferinței Episcopilor Catolici din Brazilia şi a fost numită Săptămâna Misionară.  Consiliul Pontifical pentru Laici a acceptat această propunere datorită experienţei misionare existente în Brazilia.

Cum va fi Săptămâna Misionară în Brazilia?

În Brazilia, Săptămâna Misionară va fi promovată pe trei dimensiuni:

  • Ca experienţă de credintă: tineri vor participa la moment de rugăciune şi meditaţie aprofundând întâlnirea personală cu Isus Cristos şi experimentând iubirea Lui.
  • Ca experiență de solidaritate misionară: tinerii brazilieni din comunităţile locale și pelerinii, vor fi protagoniști ai evanghelizării, vor putea interacționa și se vor putea implica impreună în proiectele de misiune creştină. Ei vor participa în diferite campanii și proiecte de solidaritate.
  • Ca experiență culturală: tineri cu naționalități și culturi diferite, într-o atmosferă de colaborare, vor avea oportunitatea de a cunoaște diversitatea culturală a popoarelor. Pe de altă parte, tineri vor putea împărtăşii unii altora din bogăţiile culturii şi ţării din care provin.

Istoria Săptămânii Misionare

Acest moment de pregătire, care înainte se numeu Zilele în Dieceze, a apărut în timpul Zilei Modiale a Tineretului de la Paris în 1997. Biserica Franceză a încurajat diferite întâlniri cu scopul de a ușura evanghelizarea tinerilor din diecezele franceze. A fost o inițiativă bine-venită, întrucât întreaga Franță a reușit nu doar să întâmpine cu bucurie pelerinii veniți din alte țări, ci și a reușit să motiveze tineretului francez să participe și el în ZMT.

Tinerii pelerini din întreaga lume au putut să împartă cu comunitățile locale momente de rugăciune, de sărbătoare și de schimb cultural și social.

Zilele în Dieceze

Pelerinajul Crucii și a Icoanei Fecioarei Maria prin Arhi(Diecezele) din țară şi evenimente pentru pregătirea tinerilor din Brazilia.

Au loc cu o săptămână înainte de ZMT în (Arhi)Diecezele țării. Tinerii trăiesc o puternică experiență de credință, cultură și solidaritate.

În Brazilia, această etapă premergătoare a ZMT are același obiectiv ca Zilele în Dieceze , dar sub alt nume, care să sublinieze înclinarea spre activităţi misionare. În 2013, tinerii vor putea contribui la procesul de evanghelizare a tineretului.

 

În Arhidieceza de Niterói costul participării la Săptămâna în Misiuni / Misionară este de 150 de reali brazilieni. În preț sunt incluse: sacul pelerinului, cazarea, mâncarea și transportul (între Niterói și parohia unde este locul de cazare și retur).

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *