Papa Benedict, primul înscris la ZMT 2013

Germanii sunt cunoscuţi ca punctuali, aşa că probabil nu ar trebui să surprindă că Papa Benedict al XVI-lea este prima persoană care s-a înscris pentru Ziua Mondială a Tineretului din 2013, citim într-un material publicat de CNS. Înregistrările s-au deschis oficial la 28 august şi, conform organizatorilor, Sfântul Părinte a fost primul pelerin înregistrat pentru evenimentul ce se va desfăşura la Rio de Janeiro între 23 şi 28 iulie anul viitor.

Peste 220 de grupuri de tineri din cinci continente s-au înscris în primele 24 de ore de la deschidere. Pelerinii din SUA, Canada, Australia, China, Aruba şi Emiratele Arabe Unite au fost printre primii care au profitat de posibilitatea înscrierii via internet. Grupurile de până la 50 de persoane sunt încurajate să se înscrie din timp, folosind situl oficial al ZMT 2013 de la adresa Rio2013.com. Implicarea misionară a tinerilor ar urma să fie tema centrală a întâlnirii de anul viitor, dat fiind că tema, luată din Evanghelia Sf. Matei, este “Mergeţi şi faceţi discipoli din toate neamurile!”

Liturghia de deschidere, ceremonia de primire a Papei şi celebrarea Căii Crucii vor avea loc pe plaja Copacabana, au informat organizatorii. Veghea de rugăciune şi Liturghia de încheiere se vor desfăşura la baza aviatică Santa Cruz a armatei. Ultima Zi Mondială a Tineretului, desfăşurată la Madrid în 2011, s-a bucurat de participarea a peste 1,5 milioane de persoane. (www.catholica.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *