Papa a ales temele pentru următoarele trei ediţii ale ZMT

Cu câteva zile în urmă comitetul care a organizat Ziua Mondială a Tineretului de la Köln a anticipat temele următoarelor trei ediţii ale evenimentului, afirmând că aceste teme au fost alese de însuşi papa Benedict al XVI-lea. Consiliul Pontifical pentru Laici a confirmat acest fapt şi a informat responsabilii cu pastoraţia tinerilor din cadrul conferinţelor episcopale, pentru ca aceştia să programeze pregătirile necesare.

La nivel diecezan, tinerii din lumea întreagă vor reflecta anul viitor asupra temei „Făclie pentru paşii mei e cuvântul tău şi lumină pentru cărările mele” (Ps 119,105), iar în 2007, vor fi meditate cuvintele evanghelistului Ioan: „Aşa cum eu v-am iubit, aşa să vă iubiţi unul pe altul” (In 13,34).

Cea de a XXIII-a Zi Mondială a Tineretului, programată să se desfăşoare în 2008 la Sydney (Astralia), în perioada 15-20 iulie, va avea ca temă fraza din primul capitol din Faptele Apostolilor: „Veţi primi o putere de la Duhul Sfânt şi îmi veţi fi martori” (Fap 1,8). Tema aleasă pentru 2008 a fost o surpriză, deoarece episcopii australieni făcuseră propunerea: „Ia-ţi crucea şi urmează-mă!” (Mt 10,38), după cum rezultă din situl oficial al ZMT 2008 (www.wyd2008.org). Acest sit, lansat la sfârşitul lunii octombrie, conţine primele informaţii referitoare la organizare, în principal aspectele tehnice de cooptare a voluntarilor şi a sponsorilor.

Sunt prezentate câteva motive pentru a participa la ZMT 2008 de la Sydney: pentru prima dată ZMT se va ţine în Oceania; va fi prima vizită a papei Benedict al XVI-lea în acest continent; oraşul a dat dovadă că are capacităţi de organizare foarte bune şi are un mare patrimoniu spiritual.

Dacă în Australia s-a format deja un comitet de organizare şi se stabilesc iniţiativele pastorale de pregătire, Spania doreşte să găzduiască ediţia din 2011. Aşadar, Ziua Mondială a Tineretului continuă să fie în centrul atenţiei.

Pr. Felix Roca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *