Inaugurarea sediului ZMT Rio 2013

În ziua de 27 septembrie 2011 a fost inaugurat sediul Comitetului Local de Organizare a Zilei Mondiale a Tineretului Rio 2013. Sediul este situat la etajul 7 al clădirii Ioan Paul al II-lea, în cartierul Glória. Arhiepiscopul de Rio, ES Mons. Joao Tempesta Orani, a prezidat celebrarea de sfințire la care au participat diferiţi episcopi, vicari episcopali, preoţi, persoane consacrate, tineri şi ziarişti.

În cadrul acestui eveniment a fost lansat concursul pentru logo-ul ZMT Rio 2013. Regulamentul concursului este disponibil pe situl www.rio2013.com, iar cererile pot fi depuse până la data de 31 octombrie 2011. „Persoane din lumea întreagă pot trimite ideile lor, iar un juriu le va alege pe cele mai bune care vor fi trimise Consiliului Pontifical pentru Laici. Acest organism va face alegerea finală. Mai târziu se va lansa şi concursul pentru versurile şi melodia imnului Zilei Mondiale a Tineretului” a spus arhiepiscopul Orani.

Episcopul auxiliar ES Mons. Antonio Augusto Dias Duarte, responsabil cu pastoraţia tineretului, a subliniat importanţa unităţii în munca misionară: „Este nevoie să se facă paşi spre unitatea şi comuniunea dintre persoane, deoarece, pe lângă o muncă profesionistă făcută cu seriozitate, Biserica urmăreşte un singur lucru: să unească persoanele cu Dumnezeu şi între ele. Dorim ca Ziua Mondială a Tineretului din 2013 să fie un mare impuls pentru Biserica din Brazilia şi din întreaga lume”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *