Calea Crucii este un eveniment principal al ZMT

Misterul Patimilor lui Hristos, amintit în Vinerea Mare, este comemorat la Ziua Mondială a Tineretului (ZMT) în timpul rugăciunii Calea Crucii cu Sfântul Părinte.

Calea Crucii, unul dintre principalele evenimente de Ziua Mondială a Tineretului, se face cu participarea tinerilor care duc crucea pelerinilor la staţiunile Căii Crucii. Pentru a facilita meditația, Papa Francisc va citi un text despre taina răscumpărării, care a fost pregătit pentru ocazie. La ZMT Rio 2013, cele 14 staţiuni vor avea loc la plaja Copacabana.

Calea Crucii este una dintre practicile recomandate ca un exercițiu spiritual în timpul Postului Mare. În această practică, credincioșii meditează asupra celor 14 staţiuni ale Patimilor lui Hristos, de la condamnarea sa până la moarte pe cruce. În Vinerea Mare în 2012, Papa emerit Benedict al XVI-lea a afirmat că meditația cu privire la jertfa lui Hristos generează viață în inimile credincioșilor. „Biserica celebrează, cu respectarea spirituală profundă, amintirea Răstignirii Fiului lui Dumnezeu și, în Crucea Sa, vede pomul vieții – pomul fertil de o nouă speranță”, a spus Papa Benedict al XVI-lea.

Când Calea Crucii s-a celebrat la ZMT la Madrid, Benedict al XVI-lea a vorbit tinerilor pelerini despre devoţiunea acestei practici. „Cu evlavie și fervoare, noi sărbătorim această Cale a Crucii, însoţind pe Hristos în pătimirea și moartea Sa”. Și a concluzionat el, “în timp ce noi am mers înainte cu Isus, până când a ajuns la culmea jertfei pe Calvar, cuvintele Sfântului Pavel ne veneau în minte: ‹‹Fiul lui Dumnezeu, care m-a iubit şi s-a dat pentru mine›› (Galateni 2, 20). Având în vedere o dragoste obiectivă, plin de admirație și recunoștință ne întrebăm acum: ‹‹Ce am făcut pentru el? ››”

Papa Francisc a sărbătorit în acest an în Vinerea Mare în mod tradițional Calea Crucii la Colosseum. Click aici pentru a urma meditațiile prezidate de către Sfântul Părinte.

SONY DSC

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *