Oradea întâmpină din nou crucea și icoana ZMT

DSC_1029La 11 ani de la Întâlnirea Națională a Tineretului Catolic din România care a avut loc la Oradea, simbolurile ZMT, prezente atunci în mijlocul tinerilor, s-au întors în mijlocul comunității catolice din localitate.

În ziua de 25 octombrie, crucea și icoana au fost întâmpinate în Catedrala Greco-Catolică „Sfântul Nicolae”. Aici a avut loc o celebrare la care au participat tineri din diferite grupuri din Oradea, 8precum și elevii Liceului Teologic Greco-Catolic „Iuliu Maniu”. Acestora s-au alăturat delegații din diferite țări, participante la întâlnirea de organizare a Campusului Ecumenic de la Loreto (IT).

Toți credinicioșii care au participat la celebrare au pornit apoi în procesiune spre Bazilica Romano-Catolică „Adormirea Maicii Domnului”, unde au fost întâmpinați de PS László Böcskei. Acesta le-a vorbit despre mesajul crucii și despre rolul Sfintei Fecioare Maria în trăirea creștină. 

10703689_825059404181897_3291055429882550462_n

Celebrările din Bazilica „Adormirea Maicii Domnului” au continuat duminică, 26 octombrie, cu sfânta Liturghie celebrată în limba latină. La predică, PS László Böcskei a explicat cuvântul lui Dumnezeu proclamat în lecturile zilei, evidențiind totodată valoarea prezenței simbolurilor ZMT în mijlocul tinerilor din Oradea. 

Imediat după sfânta Liturghie, crucea și icoana ZMT s-au îndreptat în pas alert spre Cluj-Napoca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *