Mărturii de la ZMT

Dieceza de Timișoara

Madrid 2011 a însemnat pentru mine ceva magic. Deşi drumul nostru de la Timisoara a fost destul de lung, ajungând acolo şi întâlnindu-ne cu aşa de mulţi tineri care credeau în acelasi lucru şi care au venit din locuri mult mai îndepărtate decât noi, m-au făcut să uit de temperatura foarte ridicată de afară şi să strig cu ei în acelaşi glas “Esta es la juventud del papa!” Au fost aşa de multe naţiuni şi steaguri diferite în Madrid, dar credinţa ne-a adus mai aproape. Întâlnirea Mondială de la Madrid mi-a arătat mie că Dumnezeu este prezent în mijlocul tinerilor din fiecare ţară, şi că ar trebui să îi mulţumim şi să îl lăudăm în fiecare zi. (Diana Roşu – Dieceza de Timisoara)
Pâna acum am avut ocazia să particip la multe feluri de întâlniri pe plan local, naţional, şi internaţional, dar la o întâlnire de asemenea avenrgură nu am participat până în prezent. Au fost momente obositoare în care simţeam că voi ceda, dar au fost şi momente la superlative. Bucurie, pace, prietenie, dar cu ocazia protestelor de la Madrid am cunoscut şi faţa întunecată a umanităţii. (Răzvan Hodorog – – Dieceza de Timisoara)
JMJ Madrid 2011. Prima experienţă a unei întâlniri mondiale de tineret. La început nu am crezut că va fi o experienţă de neuitat, dar m-am înşelat şi am realizat din prima zi în care am ajuns în Madrid că ceea ce voi trăi acolo îmi va schimba viaţa. Să mergi pe stradă şi să vezi grupuri de tineri de vârsta ta care te salută şi care sunt bucuroşi să te vadă, să îl vezi pe Papa Benedict al XVII-lea la 10 metri în faţa ta, să îi auzi vocea şi să ştii că ţi se adresează ţie, tânărului care ai fost prezent acolo, trezeşte şi acum în mine un sentiment de nedescris. Emoţie, bucurie şi mai ales iubire pentru Dumnezeu, asta înseamnă pentru mine şi astăzi JMJ Madrid 2011. (Bianca Stancov – Dieceza de Timisoara)
A fost prima experienţă de acest gen, care a lăsat o aprentă asupra sufletului şi psihicului meu. Am preţuit mai mult ca niciodată momentele de linişte şi somn după zile lungi şi obositoare. Am îmbinat distracţia cu spiritulaitatea şi am văzut tineri din toate colţurile lumii manifestându-se în feluri diferite. ( Ioana Sinoi – – Dieceza de Timisoara)
Pentru mine personal a fost o a treia experienţă trăită la ZMT. Iată că bunul Dumnezeu m-a binecuvântat să particip şi la ZMT din acest an, la Madrid! Îi mulţumesc pentru tot harul primit! O intalnire in care am simtit cu toti iubirea lui Dumnezeu, dragostea sa faţă de noi indiferent de rasă, continent sau sex, iubirea lui a fost simţită în fiecare clipă. Am simţit cum se trăieşte cu adevărat aceea bucurie de a fi frate într-un Dumnezeu, pacea sufletească întâmpinată acolo a fost unică. (Alex Ţigla – Dieceza de Timisoara)
Pentru mine a fost prima participare la ZMT. Eu am simtit o atmosfera de nedescris în care am putut să îl regăsesc cu adevărat pe Dumnezeu. A fost o perioadă unică în care atmosfera creată de tineri cântând şi slăvind pe Dumnezeu, a făcut ca rădăcinile mele creştine să se întărească şi să devină tari în credinţă. (Dumitriţa Văsieş – Dieceza de Timisoara)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *